Ons Dorp Bezoeken

Welkom in ons dorp.

Ontmoet Watou! Ontdek ons dorp!
Dichters, beeldend kunstenaars en liefhebbers van beide genres kennen intussen de weg naar dat "Dorp van hoge gisting" aan de Franse grens: Watou.
Iedere zomer vindt het festival vol po√ęzie en beeldende kunst plaats, een open ontmoetingsplaats tussen kunstenaars, dichters, toeschouwers en lezers. Met als voornaamste resultaat: een conversatie over toevallige ontmoetingen en confrontaties die alleen maar in Watou tot hun volle recht komen.
Niet alleen tijdens de zomermaanden is er iets te beleven in ons dorp.
Hier zijn er gastronomie, rust, fiets en wandelplezier, bezoekerscentrums en tentoonstellingen te vinden gedurende het volledige jaar.
In deze rubriek zijn er ook nog meer zaken die het jaar door te bezoeken zijn.
De queeste-art .vzw. Kunstgalerij.

Kunstkamers De Queeste (WATOU - ABELE)
De Queeste Art vertegenwoordigt zowel Belgische als internationale artiesten.
In de galerie te Watou - Abele worden jaarlijks een zestal exposities georganiseerd waarbij de meest diverse media zoals schilderijen, werk op papier, fotografie en ruimtelijk werk, aan bod komen.

Galerij De Katteman.

In de zomermaanden biedt De Katteman de kans aan kunstenaars om hun werken tentoon te stellen. Zowel beeldende kunst, keramiek, fotografie, enz. kwamen al aan bod. Wie interesse heeft om zelf zijn werken te exposeren, komt gerust eens langs.

Smidse 't Rattekot.
EEN VURIGE PASSIE VOOR METAAL - SINDS 1878Dirk Vandermarliere. Kunstatelier en expositie.

"MIND-BLOWING ART" KUNSTENAAR IN PERMANENTE RESIDENTIE
De 3D-compositie "Easy Complicated Life" van Dirk Vandermarliere is een compilatie van 365 kleine werkjes in cd-formaat die meestal ontstaan terwijl hij grasduint en luistert naar zijn cd- en vinylcollectie. Op Kamagurkaanse wijze probeert hij dagelijks zijn innerlijke en onbewuste gedachten op papier te zetten. Zijn anglofiele muziekkeuze is de reden dat hij zijn probeersels Engelse titels toedicht. Zijn grotere werken beleeft hij als neerslagen van zijn dagelijkse leven. "Art is The Salt of Life.
Parochiezaal Watou.
De nieuwe parochiezaal in Watou is een multifunctioneel geheel dat zowel door verenigingen als particulieren kan gehuurd worden. Het gebouw beschikt over voldoende capaciteit en kan vlot 200 tot 250 man opvangen.


mail: info@watou.be