Kalender Watou, Abele en Sint-Jan-ter-Biezen.
Login 

De Queeste Art LUSITANIA Steph Goodger

Description Interieurs vertellen. Ze zijn bepalend voor de sfeer in werken van Vermeer. Ze suggereren het leven in andere tijden, wekken nostalgie op. Zo ook de bijzondere interieurschilderijen van de Britse kunstenares Steph Goodger. In een reeks doeken van 44 op 50 cm roept ze een wereld op die doet denken aan wijlen het Metropole hotel in Brussel of aan de luxe van de Orient express. Haar kleurrijke goed in de verf zittende schilderijen tonen slaapkamers en salons in de Lusitania. Dit zusje van de Titanic werd op 7 mei 1915 door een Duitse U-boot getorpedeerd op 20 km van de Ierse kust.

De kamers, waar de lakens van de bedden soms reeds zijn opengeplooid , ontdek je alsof je er zelf als verwende passagier je intrek neemt. Er zijn ruime sofa’s , antieke lavabo meubels , grootse lusters. Alles baadt in een onwerkelijke licht decadente fin de siecle sfeer.

Dan volgde de ultieme boem. De gezapige overstoorbare wereld zonk met 1.193 van de 1960 opvarenden naar de diepte. De zeer sfeervolle schilderijen van Steph Goodger horen zonder twijfel thuis in een tentoonstelling rond Vanitas : ijdelheid , vergankelijkheid en het lot zijn er onderhuids voelbaar.

Download : CV Steph Goodger 2022
Location Kunstkamers De Queeste (ABELE) Trappistenweg 54 , 8978 Watou
URL https://dequeeste-art.be/
Date Sun, 7 May 2023
Time 14:00-18:00 CEST
Duration 4 hours
Priority 5-Medium
Created by DEFAULT ADMINISTRATOR
Updated Sat, 25 March 2023 21:40 GMT
Attachments None

info@watou.be